Usmernenie pre žiakov a rodičov po celoplošnom testovaní

02.11.2020 06:48

Na základe Usmernenia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR z celoplošného testovania "Slopočná zodpovednosť" z 1.11.2020 dávame do pozornosti:

  • V prípade pozitívne testovanej osoby sa podľa § 1 vyhlášky č. 15 Úradu verejného zdravotníctva z 29. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 15“) nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak žiak, učiteľ alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok antigénového testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade zamestnanec ani žiak nenavštevujú školu prezenčne.
  • V prípade negatívneho výsledku testu podľa § 1 ods. 2 písm. a) a § 2 ods. 2 písm. a) vyhlášky č. 16 Úradu verejného zdravotníctva z 30. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 16“) je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy až po tom, ako sa osoba preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu alebo potvrdením o výnimke podľa vyhlášky č. 16. 
  • V prípade, že sa osoba nevie preukázať negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o výnimke v zmysle vyhlášky č. 16, nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy.
 
Upozorňujeme rodičov, že pri návrate žiakov do školy po viac ako 3 dňoch sú povinní pred vstupom žiaka do budovy školy odovzdať vyplnené a podpísané tlačivo Vyhlásenie zákonného zástupcu.pdf